Πολιτική Απορρήτου

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας

Η ιστοσελίδα www.zopi.gr (στο εξής «η ιστοσελίδα») ανήκει στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» (στο εξής «η Εταιρεία» ή «η Ζωοδόχος Πηγή»), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου αρ. 39, τηλ. 210-3237456, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Γενικοί Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι Χρήσης

Η περιήγηση, η πρόσβαση ή η χρήση της ηλεκτρονικής σελίδας www.zopi.gr από τον χρήστη (στο εξής «χρήστης») αποτελεί τεκμήριο ότι ο χρήστης έχει μελετήσει, κατανοήσει και αποδεχτεί όλους τους παρακάτω όρους χρήσης, που ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου, που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα μας. Για το λόγο αυτό ο χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους αυτούς πριν από τη χρήση και εάν δεν συμφωνεί, οφείλει να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου μας. Η συνέχιση της χρήσης της ιστοσελίδας μας σημαίνει την ανεπιφύλακτη εκ μέρους του χρήστη αποδοχή των όρων αυτών.

Πνευματικά Δικαιώματα

Το σύνολο του περιεχομένου αυτής της ιστοσελίδας (ενδεικτικά: εικόνες, λογότυπα, κείμενα, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο) αποτελεί πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία της Ζωοδόχου Πηγής και προστατεύεται από τις διατάξεις του Ελληνικού & Ευρωπαϊκού Δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την ηλεκτρονική σελίδα ή τρίτα μέρη είναι αποκλειστικά σήματα της ιστοσελίδας ή τρίτων μερών, προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο τροποποίησης, αντιγραφής, αναπαραγωγής, πώλησης, διανομής ή μετάδοσης με κανένα τρόπο, εκτός αν υπάρχει σχετική ρητή έγγραφη άδεια της εταιρείας.

Η εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το σύνολο του περιεχομένου και οι πληροφορίες που εμφανίζονται στον διαδικτυακό τόπο να χαρακτηρίζονται από σαφήνεια και ορθότητα.

Δικαιώματα Χρήσης Ιστοσελίδας

Η χρήση της  ιστοσελίδας μας είναι μόνο για νόμιμους σκοπούς και γίνεται με τρόπο που δεν θα παραβιάζει τα δικαιώματα, ούτε θα περιορίζει ή απαγορεύει τη χρήση της από οποιονδήποτε τρίτο. Μηνύματα που παρουσιάζουν μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ιδιότητες απαγορεύονται απολύτως:

  • Περιεχόμενο αντίθετο προς τα χρηστά ήθη ή τη δημόσια τάξη.
  • Περιεχόμενο που προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
  • Περιεχόμενο παράνομο, επιβλαβές ή επιζήμιο, όπως δυσφημιστικό, υβριστικό, βίαιο, χυδαίο, πορνογραφικό ή που παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα τρίτων.
  • Περιεχόμενο που συνιστά spam (μη ζητηθείσα εμπορική επικοινωνία – διαφήμιση).
  • Άμεσες ή έμμεσες εμπορικές διαφημίσεις και εν γένει προωθητικές ενέργειες προσώπων, προϊόντων ή υπηρεσιών.
  • Προσβλητικές ή υποτιμητικές αναφορές σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή σε προστατευόμενα διακριτικά γνωρίσματα (εμπορικά σήματα, επωνυμίες, διακριτικούς τίτλους επιχειρήσεων κλπ.), η υποκλοπή ή εν γένει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τρίτων (όπως δημοσίευση, η συλλογή ή/και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών), η μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη.
  • Δημοσίευση ή αναφορά συνδέσμων προς παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού καθώς επίσης και κάθε άλλου περιεχομένου (όπως εικόνες, μουσικά κομμάτια κτλ.) υλικού που παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Παραπομπές ή συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες με παράνομο ή επιβλαβές περιεχόμενο.
  • Περιεχόμενο ή αρχεία που περιέχουν επιβλαβές υλικό (π.χ. ιούς).

Οποιαδήποτε επικοινωνία ή υλικό που μεταβιβάζεται στην Εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας ή αναρτάται σε οποιοδήποτε σημείο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων, ερωτήσεων, σχολίων, προτάσεων, ιδεών ή άλλων παρόμοιων, είναι και θα αντιμετωπιστεί ως μη εμπιστευτική και μη αποκλειστική πληροφορία.

Απόψεις των χρηστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που υποβάλλουν ή διανέμουν μέσω της ιστοσελίδας μας, δεν αποτελούν κατ’ ανάγκη απόψεις της Εταιρείας. Σε καμία περίπτωση η Εταιρεία ή οι εκπρόσωποί της δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για ζημιές ή απώλειες οποιουδήποτε είδους που προκύπτουν από ενέργειες των χρηστών της ιστοσελίδας μας.

Σύνδεσμοι προς δικτυακούς τόπους

Η Ζωοδόχος Πηγή μπορεί να παρέχει συνδέσμους προς ιστοσελίδες τρίτων, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για τη διευκόλυνση των χρηστών του δικτυακού τόπου αλλά λειτουργούν σύμφωνα με τους δικούς τους όρους χρήσης και τις πολιτικές ιδιωτικού απορρήτου. Η τοποθέτηση των συνδέσμων δεν αποτελεί ένδειξη έγκρισης ή αποδοχής του περιεχομένου των αντίστοιχων δικτυακών τόπων ενώ η Εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη ή υπόλογη, άμεσα ή έμμεσα, για περιεχόμενο, διαφήμιση, προϊόντα ή άλλα υλικά που υπάρχουν ή διατίθενται από αυτούς. Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε αυτές τις ηλεκτρονικές σελίδες με δική του ευθύνη.

Χρησιμοποιούμε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, YouTube, Instagram. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ανακτηθούν δεδομένα. Εάν είστε συνδεδεμένοι σε ένα από αυτά, το δίκτυο μπορεί να αντιστοιχίσει την επίσκεψή σας στον ιστότοπο με τον λογαριασμό χρήστη. Εάν είστε χρήστης κοινωνικού δικτύου και δεν επιθυμείτε να συνδυάζονται τα δεδομένα που ανακτώνται από την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, θα πρέπει πριν την είσοδό σας σε αυτούς να αποσυνδεθείτε πρώτα από το κοινωνικό σας δίκτυο.

Μεταβατικές διατάξεις

Η Ζωοδόχος Πηγή διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης του περιεχομένου της ιστοσελίδας, καθώς και τους όρους χρήσης, οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, με την απλή ανακοίνωσή τους μέσω του δικτυακού τόπου. Η συνέχιση της χρήσης της ιστοσελίδας ή των υπηρεσιών της θεωρείται ότι συνιστά αποδοχή των νέων όρων. Για το λόγο αυτό κάθε χρήστης παρακαλείται να ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους όρους χρήσης.

Οι όροι χρήσης της ιστοσελίδας, καθώς και κάθε τροποποίησή τους, διέπονται από το εθνικό και το κοινοτικό δίκαιο και τυχόν εφαρμοστέες σχετικές διεθνείς συνθήκες. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων διαπιστωθεί ότι είναι αντίθετη με το ως άνω νομικό πλαίσιο ή καταστεί εκτός ισχύος, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

Ομοίως, σε περίπτωση που κάποιοι όροι χρήσης καταστούν μερικώς ή ολικώς άκυροι ή μη εφαρμοστέοι, δεν επηρεάζεται η ισχύς ή/και η εγκυρότητα των υπολοίπων όρων ή μέρους αυτών. Οι άκυροι ή/και μη εφαρμοστέοι όροι θα αντικαθίστανται με όρους που θα πλησιάζουν όσο είναι δυνατόν το νόημα και το σκοπό των άκυρων ή μη εφαρμοστέων όρων.

Ασφάλεια ιστοσελίδας / Περιορισμός Ευθύνης

Κάθε επισκέπτης οφείλει να λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας (π.χ. προγράμματα προστασίας από ιούς) πριν από την είσοδό του στην ιστοσελίδα.

 Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του δικτύου, σε καμία όμως περίπτωση η Εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για την προσωρινή μη διαθεσιμότητα της ιστοσελίδας, για την διακοπή μεμονωμένων ή όλων των λειτουργιών ή εφαρμογών της ή για οποιαδήποτε δυσλειτουργία ή τεχνικά θέματα τυχόν εμφανισθούν.

Η Εταιρεία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, δεν ευθύνεται έναντι του επισκέπτη/χρήστη ή οποιουδήποτε τρίτου για οποιασδήποτε μορφής ζημία, που σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο με τη χρήση της ιστοσελίδας και την πλοήγηση σε αυτή.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί «cookies» αφενός για την διευκόλυνση της λειτουργίας της ιστοσελίδας και αφετέρου για την  διευκόλυνση της χρήσης της από τον επισκέπτη. Ο όρος «cookie» αναφέρεται σε ένα μικρό αρχείο δεδομένων που αποτελείται αποκλειστικά από μια σειρά πληροφοριών σε μορφή κειμένου, το οποίο ο ιστότοπος μεταφέρει στο πρόγραμμα πλοήγησης ιστού που βρίσκεται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, είτε προσωρινά καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας, είτε μερικές φορές για μεγαλύτερες περιόδους ανάλογα με τον τύπο του «cookie». Κάθε «cookie» είναι μοναδικό για το πρόγραμμα πλοήγησής σας και περιέχει ορισμένες ανώνυμες πληροφορίες.

Διαφορές που τυχόν ανακύπτουν από την εφαρμογή των όρων και την εν γένει χρήση της ιστοσελίδας από τον χρήστη αυτής, διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και θα υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων της Αθήνας.

Αναπόσπαστο και δεσμευτικό μέρος των όρων χρήσης αποτελεί η Πολιτική Απορρήτου.

 

Πολιτική Απορρήτου / Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι σημαντική για τη Ζωοδόχο Πηγή.

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία Ζωοδόχος Πηγή που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου αρ. 39, τηλ. 210-3237456, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (εφεξής η «Ζωοδόχος Πηγή», «εταιρεία» ή «εμείς» ή «μας»), λαμβάνοντας υποψη το συμφέρον κάθε ατόμου, αποδίδει μεγάλη σημασία στη σύννομη επεξεργασία, ασφάλεια και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα συνεργάζεσθε ή επικοινωνείτε μαζί μας (όπως ενδιαφερόμενοι που χρήζουν υλικής ή οικονομικής ενίσχυσης, συνεργάτες, προμηθευτές, εργαζόμενοι, επισκέπτες ιστοσελίδων, ή γενικά συνεργαζόμενοι τρίτοι με την Εταιρεία μας).

Με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο η Ζωοδόχος Πηγή, λειτουργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και επεξεργάζεται τα Προσωπικά σας Δεδομένα, τους αποδέκτες των Δεδομένων αυτών καθώς και τα δικαιώματά σας.

Για απορίες σας αναφορικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας δεδομένων (DPO) της Εταιρείας, στο 210-3237456.

1. Λίγα λόγια για τον δικτυακό τόπο της εταιρείας

Το www.zopi.gr αποτελεί τον δικτυακό τόπο της εταιρείας μας μέσω του οποίου, μπορείτε να πληροφορηθείτε για τις δράσεις και τα προγράμματα που οργανώνει η εταιρεία μας στα πλαίσια του καταστατικού της σκοπού.

2. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Ο όρος «Προσωπικά Δεδομένα» αναφέρεται σε κάθε πληροφορία, σε χαρτί ή ηλεκτρονικό μέσο, η οποία αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο. Το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Α.Δ.Τ., φυσικές & ηλεκτρονικές διευθύνσεις (emails), αριθμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων, και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επιτρέπει τη μοναδική ταυτοποίηση ενός φυσικού προσώπου, αλλά και κατά τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679), της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας και των αποφάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), (στο εξής “Προσωπικά Δεδομένα” ή “Δεδομένα”).

3. Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων;

Η Επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων νοείται κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

4. Είναι υποχρεωτική η παραχώρηση των Δεδομένων σας;

Προκειμένου να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας δεν απαιτείται η καταχώρηση προσωπικών δεδομένων.

Η παραχώρηση των Δεδομένων στην Εταιρεία μας είναι απαραίτητη για την συμμετοχή σας στις δράσεις και τα προγράμματα που αναλύονται λεπτομερώς στην ιστοσελίδα μας καθώς και στην επικοινωνία μας μαζί σας. Εάν αρνηθείτε να παραχωρήσετε τα στοιχεία που επισημαίνονται ως υποχρεωτικά στον δικτυακό τόπο, θα είναι αδύνατη η συμμετοχή σας στις δράσεις και τα προγράμματα μας καθώς και η επικοινωνία μας μαζί σας.

5. Ποια Προσωπικά Δεδομένα συλλέγουμε;

Φροντίζουμε να συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα Δεδομένα σας, τα οποία είναι κατάλληλα, σαφή και σύννομα με τη δράση της εταιρείας μας στα πλαίσια του φιλανθρωπικού της έργου. Αυτά τα Δεδομένα είναι ενδεικτικά:

  • Δεδομένα απαραίτητα για την παροχή υλικής, οικονομικής (συμπεριλαμβανομένης και της υποτροφίας) ή άλλης ενίσχυσης όπως: στοιχεία ενδιαφερομένων, στοιχεία οικογενειακού, ιατρονοσηλευτικού και ψυχοκοινωνικού ιστορικού.
  • Δεδομένα για την καταχώρηση των συνεργατών μας για τις συναλλαγές και την επικοινωνία μαζί τους, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.
  • Δεδομένα που συλλέγονται ηλεκτρονικά, όπως IP address, browser, device type, ή στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, e-mail, τηλέφωνο, κ.λπ. μέσω της πρόσβασης στην ιστοσελίδα www.zopi.gr είτε για απλή ενημέρωση, είτε όταν μας στηρίζετε μέσω Δωρεών ή Οικονομικής βοήθειας ή βοηθάτε εθελοντικά την Εταιρεία.
  • Δεδομένα εργαζόμενων (όπως απαιτούνται από εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία).
  • Δεδομένα ατομικών εταιρειών, προμηθευτών και πελατών για την εκτέλεση των συναλλαγών μαζί τους.
  • Δεδομένα απαραίτητα για την εσωτερική λειτουργία του οργανισμού, την εξασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μας, καθώς και για ερευνητικούς σκοπούς.

Επίσης, συλλέγονται, κατόπιν αποδοχής σας, και χρησιμοποιούνται αυτόματα πληροφορίες από τη χρήση βασικών «cookies» στο πρόγραμμα περιήγησης σας.

Μόνο άτομα ηλικίας από 18 ετών και άνω μπορούν να παρέχουν τη δική τους συγκατάθεση. Για παιδιά κάτω από αυτή την ηλικία απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων ή των νόμιμων κηδεμόνων.

Έχετε, επίσης, υπόψη σας πως πριν αποκαλύψετε σ’ εμάς τα προσωπικά στοιχεία άλλου προσώπου πρέπει να λάβετε τη συγκατάθεσή του τόσο για την αποκάλυψη όσο και για την επεξεργασία αυτών των δεδομένων σύμφωνα με την παρούσα πολιτική.

6. Πώς Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας;

Τα δεδομένα σας χρησιμοποιούνται στο μέτρο και στο βαθμό που είναι απαραίτητα για την επίτευξη του καταστατικού σκοπού της εταιρείας μας. Συλλέγουμε, εφόσον μας έχετε δώσει τη ρητή και ειδική συγκατάθεσή σας, μόνο τα απολύτως απαραίτητα δεδομένα, τα οποία είναι κατάλληλα και σαφή για τον σκοπό που προορίζονται, ενώ δεν υποβάλλονται σε καμία περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο με τον σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν.

Ειδικότερα τα Δεδομένα σας χρησιμοποιούνται από την Εταιρεία για τους εξής σκοπούς:

  • Για την διαχείριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας με εσάς και κάθε ζητήματος, που θέτετε μέσω αυτής.
  • Για την βελτιστοποίηση και προσαρμογή της εμπειρίας σας στην ιστοσελίδα μας.
  • Για την συμμετοχή σας ως “εθελοντές” στις δράσεις και τα προγράμματα που διεξάγονται από την εταιρεία μας.
  • Για την διατήρηση ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από την εταιρεία μας.
  • Για την σύνταξη συμφωνητικού, στο οποίο είστε αντισυμβαλλόμενος και προσδιορίζονται ειδικότερα οι όροι της μεταξύ μας συνεργασίας
  • Για τη χορήγηση υποτροφίας ή/και χρηματικής βοήθειας.
  • Για εσωτερικές λειτουργίες και ανάλυση όπως εσωτερική διαχείριση, χρήση από πληροφοριακά συστήματα διοίκησης, τιμολόγησης, λογιστικής, χρέωσης και ελέγχου, προμήθειες και στατιστική – ερευνητική ανάλυση

Οποτεδήποτε θελήσετε μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Δεδομένα σας, (βλέπε ενότητες 11 «Ποια είναι τα δικαιώματά σας» και 12 «Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας» παρακάτω).

7. Διαβιβάζονται τα δεδομένα σας σε τρίτους;

Η επεξεργασία των Δεδομένων σας διεξάγεται μέσω συστημάτων πληροφορικής και ηλεκτρονικών συσκευών κυρίως από τα μέλη της Εταιρείας μας και κατ’ εξαίρεση από τρίτους. Τα στοιχεία που μας χορηγείτε δεν αποκαλύπτονται σε τρίτους και με κανένα τρόπο δεν δημοσιοποιούνται ή αποτελούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο αντικείμενο εκμετάλλευσης. Οι τρίτοι που επεξεργάζονται Δεδομένα σας έχουν δεσμευτεί συμβατικά με την εταιρεία μας για την τήρηση εμπιστευτικότητας.

Τα τηρούμενα Δεδομένα σας δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές, κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις καθώς και μετά από αίτησή σας για προσωπικούς λόγους ή σχετική συναίνεσή σας.

8. Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των Δεδομένων σας από την Εταιρεία;

Η νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν, είναι η συγκατάθεσή σας, την οποία ζητούμε πάντα, πριν επεξεργαστούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα (άρθρο 6 παρ. 1 (α) Γ.Κ.Π.Δ.), η διαφάνεια του φιλανθρωπικού μας έργου καθώς και το έννομο συμφέρον μας για την εκτέλεση σύμβασης και η συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νόμος.

9. Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα Δεδομένα σας;

Θα διατηρήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του εκάστοτε σκοπού επεξεργασίας ή για το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα μπορούσε να προκύψει ευθύνη από την επεξεργασία, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, διατηρούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα μέχρι να ανακαλέσετε την συγκατάθεση, την οποία μας έχετε δώσει, ή μέχρι να εναντιωθείτε στην επεξεργασία τους από εμάς, την οποία βασίζουμε στο έννομο συμφέρον μας.

Για τον προσδιορισμό του χρόνου διατηρήσεως των προσωπικών σας δεδομένων, λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας την φύση των δεδομένων σας, την ποσότητα, το σκοπό της επεξεργασίας τους κτλ. Σε κάθε περίπτωση τα Προσωπικά σας Δεδομένα διαγράφονται μετά το τέλος της συνεργασίας μας.

10. Πως εξασφαλίζεται η ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένα σας; / Εγγυήσεις;

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφάλειας των Προσωπικών σας Δεδομένων: α) δεσμευόμαστε να τα διαφυλάσσουμε και να κάνουμε τη βέλτιστη, ελάχιστη και απολύτως αναγκαία μόνο χρήση και επεξεργασία των δεδομένων όπως ορίζει ο νόμος και αυστηρώς και αποκλειστικώς για τον σκοπό για τον οποίο μας τα έχετε διαθέσει και σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα, την ανταπόκριση των οποίων ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία τους από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία, σύμφωνα με πρότυπα και διαδικασίες ασφαλείας και τους εκάστοτε ισχύοντες νόμους προστασίας δεδομένων. Χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

Σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια των Δεδομένων στο περιβάλλον της Ιστοσελίδας τελεί υπό την επιφύλαξη λόγων που εκφεύγουν της σφαίρας επιρροής της, καθώς και λόγων που οφείλονται σε τεχνική ή άλλη αδυναμία του δικτύου, που δεν ελέγχεται από την εταιρεία ή λόγων ανωτέρας βίας ή τυχαίων γεγονότων.

11. Ποια είναι τα δικαιώματα σας;

Ως υποκείμενο επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και υπό την επιφύλαξη του εφαρμοστέου δικαίου μπορείτε να ασκήσετε, κατά περίπτωση, τα εξής δικαιώματα:

  • δικαίωμα πρόσβασης στα Προσωπικά σας Δεδομένα (για να ενημερωθείτε εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας και εάν ναι, για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματά σας, όπως διόρθωση, διαγραφή δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)
  • δικαίωμα διόρθωσης (για να διορθωθούν τυχόν ελλείψεις ή ανακρίβειες των δεδομένων σας)
  • δικαίωμα διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη) (διαγραφή των στοιχείων σας από τα αρχεία μας, εφόσον όμως η επεξεργασία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη)
  • δικαίωμα φορητότητας (μπορείτε να λάβετε τα δεδομένα σας σε αναγνώσιμη μορφή, για όσα δεδομένα τηρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας)
  • δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας (σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειας των δεδομένων, υπό προϋποθέσεις, και για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία)
  • δικαίωμα εναντίωσης και ανάκλησης της συγκατάθεσης (στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, με μελλοντική ισχύ. Στην περίπτωση αυτή, εμείς δεν θα υποβάλλουμε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα σε επεξεργασία εκτός εάν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία τους)
  • δικαίωμα αντίταξης στην επεξεργασία (κι εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, εάν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας)
  • δικαίωμα ανάκλησης (διατηρείτε ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, με μελλοντική ισχύ, χωρίς ωστόσο να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας πριν από την ανάκλησή της)

12. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας αυτά, μπορείτε να στείλετε σχετικό e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνσή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τίτλο «Άσκηση Δικαιώματος» ή συστημένη επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστημίου αρ. 39, Τ.Κ. 10564, Αθήνα κι εμείς θα φροντίσουμε να εξετάσουμε το αίτημά σας και να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό. Κάθε αίτημα που υποβάλλεται θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης. Η Εταιρεία μπορεί να ζητήσει την παροχή πρόσθετων πληροφοριών αναγκαίων για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

13. Πότε απαντάμε στα Αιτήματα σας;

Απαντάμε στα αιτήματά σας χωρίς κόστος για εσάς και χωρίς καθυστέρηση, και χρόνο που εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του ερωτήματος που μπορεί να κυμανθεί από ένα (1) έως (3) μήνες, από την επομένη λήψεως του ερωτήματος.

Εάν τα αιτήματά σας είναι προδήλως αβάσιμα, υπερβολικά, επαναλαμβανόμενα, ή υβριστικά, τότε η Εταιρεία έχει το δικαίωμα είτε να επιβάλλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης, είτε να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

14. Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές σχετιζόμενες με τα Δεδομένα σας είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.

15. Πού μπορείτε να προσφύγετε αν παραβιάσουμε το ισχύον δίκαιο για την προστασία των Δεδομένων σας;

Σε κάθε περίπτωση, εάν νομίζετε ότι παραβιάζεται η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων με οποιονδήποτε τρόπο, έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση: Λεωφ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210-6475600, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

16. Ερωτήσεις και Σχόλια

Ελπίζουμε, ότι η παρούσα Πολιτική Απορρήτου, σας βοήθησε να κατανοήσετε, τόσο τον τρόπο, με τον οποίο, χειριζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, όσο και τα δικαιώματά, που μπορείτε να ασκήσετε, σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τον χειρισμό αυτό.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που δεν έχουν καλυφθεί, ή σχόλια και προβληματισμούς, σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου μας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να επικαιροποιεί την παρούσα Πολιτική Απορρήτου ανά πάσα στιγμή είτε λόγω αλλαγών στη στρατηγική της είτε λόγω αλλαγών στην εθνική ή κοινοτική νομοθεσία.

Ασφάλεια Επεξεργασίας

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας αναγνωρίζει τη σημασία της ασφάλειας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Για τον σκοπό της επεξεργασίας λαμβάνουμε όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, την ανταπόκριση των οποίων ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Η παρούσα Πολιτική συμπληρώνεται και αποτελεί ενιαίο σύνολο με όσες επιμέρους πολιτικές της Εταιρείας ισχύουν και προσαρμόζονται στις μεταξύ μας σχέσεις.

 

 

Έκδοση: Ιανουάριος 2020

back to top

Έργο


Υποστήριξη Κοινωφελών Οργανισμών

Προς κοινωφελείς φορείς παρέχονται κατά περίπτωση:

  • Χρηματοδότηση
  • Υλικοτεχνική υποδομή οικοδομικές εργασίες, κατασκευαστικά
  • Υπηρεσίες συμβουλευτική, διασυνδέσεις, μεταφορές κ.α.
  • Αγαθά συσκευές, έπιπλα, ιατρικός εξοπλισμός, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα

‘Εχουν υποστηριχτεί:

  • ΜΚΟ Αγκαλιά (Λέσβος)
  • Αγκαλιά - Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού
  • Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πλάκας (φιλόπτωχος δράση)
  • Ι. Ν. Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου (φιλόπτωχος δράση)
  • Ι. Μ. Αγίας Φιλοθέης Εκάλης (φιλόπτωχος δράση)
  • Ι. Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου (φιλόπτωχος δράση)
  • Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας Γαλιλαία
  • ΕΔΑΝΙ - Σύλλογος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών
  • Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Διονύσου (φιλόπτωχος δράση)
  • Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα - ΕΚΚΝ Αυλώνα
  • Εστία Κοριτσιού Φιλοθέη Η Αθηναία
  • Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης "Κωστής Μπάλλας"
  • Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Καλός Σαμαρείτης"
  • Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer
  • Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμαρουσίου
  • Συλλογικός Χώρος για την Τροφή - Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων, Θησείου & Κουκακίου
  • Λωίδα - Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Μερόπειον Ίδρυμα Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Μη Κυβερνητική Οργάνωση Εστία Πατερικών Μελετών
  • Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών
  • ΟΝΗΣΙΜΟΣ - Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων
  • Ίδρυμα για το Παιδί "Η Παμμακάριστος"
  • Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων - Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ.)
  • Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ )
  • Εκκλησιαστικό Παντοπωλείο Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού
  • ΠΕΦΙΠ - Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων
  • Σπίτι της Χριστιανικής Αγάπης - Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Στέγη Γερόντων Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής
  • Σύλλογος Γεωργιανών Αθηνών
  • Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων
  • Συσσίτιο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου
  • Τράπεζα Τροφίμων - Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας
  • Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Μαψού Κορινθίας (φιλόπτωχος δράση)
  • Χαρίσειο Γηροκομείο
  • Ίδρυμα "Η Παιδική Στέγη"
  • Ίδρυμα Μιμηκοπούλου
  • Στέγη Σύρων Ελλάδας
  • Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος "Η Αγία Τριάς" - Ελληνορωσικός οίκος υπερηλίκων
  • Μύρτιλλο Κοιν.Σ.Επ. Ειδικού Σκοπού
  • Γηροκομείον Πειραιώς - Άσυλο Πενήτων Βασ. Αθανασίου Πρωθιερέως
  • ΜΚΟ Αποστολή
  • Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Η Αγία Ταβιθά"
  • Παλλάδιον Οικοτροφείον
  • ΕΕΑ Μαργαρίτα
  • Πρόγραμμα "We Care"
  • Ραδιοφωνικός Σταθμός Εκκλησίας της Ελλάδος
  • Οι Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως
  • Η Κιβωτός του Κόσμου
  • Αναρρωτήριο Πεντέλης (πρώην ΠΙΚΠΑ)
  • Αποστολή Άνθρωπος: «Στηρί-ζουμε ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους»
  • ΚΕΑΤ - Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών
  • Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Μ.Κ. & Χρονίως Πασχόντων Ο Άγιος Γεώργιος Μυτιλήνης
  • Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας
  • ΚΕΑ Χαρά
  • ΚΑΠΗ Νομού Θράκης
  • Χωριά του Νομού Θράκης μέσω του blog "Αντι-ρήσεις"
  • Γηροκομείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών
  • Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας – Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
  • Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτισμού (Ε.Θ.Μ.Α)
  • Ελεήμων Εταιρία Αθηνών - Γηροκομείον
  • Φιλανθρωπικό Γηροκομείο - Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου
  • Παναγία η Ελεούσα - Εκκλησιαστική Στέγη Προνοίας Γερόντων
  • Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων, ο Άγιος Συμεών
  • Στέγη Γερόντων Αγίου Γεωργίου Κυψέλης
  • Κρεούζιος Οίκος Ευγηρίας
  • Οίκος Προνοίας Λευκάδος Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος & Ιθάκης
  • Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας της Ελπίδος των Αδελφών του Ελέους
  • Χριστιανική Εστία Πατρών, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Η Αγία Σκέπη"
  • Στέγη Γερόντων Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου
  • Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου & Μαρίας Καλοκαιρινού - Πτωχοκομείο Ηρακλείου Κρήτης

Έργο


Αρωγή σε Φυσικά Πρόσωπα

Προς άτομα από ευπαθείς ομάδες παρέχονται:

  • Kάλυψη ιατρικών δαπανών
    (εγχειρήσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, θεραπείες, φάρμακα)
  • Bασικά αγαθά
    (τρόφιμα, ρούχα, οικιακός εξοπλισμός κ.α)
  • Φοιτητικά βοηθήματα
    (υποτροφίες, έξοδα φροντιστηρίου, εξέταστρα)
  • Mικρά χρηματικά βοηθήματα
    (κουπόνια super market, χρηματικά βοηθήματα Πάσχα και Χριστούγεννα)
  • Kάλυψη βασικών βιοτικών εξόδων
    (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, κ.α)

Συνολικά, με τους παραπάνω τρόπους, ενισχύθηκαν μέχρι και το 2017 περισσότερες από 2.500 οικογένειες και έγιναν περισσότερες από 1.500 παραδόσεις βασικών αγαθών, κυρίως τρόφιμα, ηλεκτρικές συσκευές, ιατρικά είδη (αμαξίδια, νοσοκομειακά κρεβάτια), έπιπλα και ρούχα. Από το 2011, σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων, παραδίδονται τρόφιμα κάθε εβδομάδα στο συσσίτιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου που σιτίζει πάνω από 170 άτομα.

Έργο


Μουσικοπαρέα

Είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε ιδρυματοποιημένους και ως επί το πλείστον ανοϊκούς ηλικιωμένους. Προσφέρει δωρεάν εβδομαδιαίες συνεδρίες μουσικοθεραπείας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σε δημόσια και μη κερδοσκοπικά γηροκομεία με σκοπό την ψυχική, διανοητική και σωματική αφύπνισή τους.

Η ζωή με ελάχιστα ή καθόλου ερεθίσματα στην προχωρημένη ηλικία είναι πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη κατάθλιψης και άνοιας. Η μουσική είναι το μόνο ερέθισμα που δρά σε όλους τους τομείς του εγκεφάλου με πολλαπλά οφέλη στη σωματική, ψυχική και νοητική υγεία των επωφελουμένων. Η σχολή μουσικοθεραπείας που ακολουθεί η Μουσικοπαρέα, είναι ευρέως διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζεται στη δημιουργία μιας σχέσης οικειότητας με τους ηλικιωμένους, την παρέα και το παιχνίδι. Στη συνέχεια, ένας έμπειρος μουσικοθεραπευτής μπορεί να ξεκλειδώσει το συναίσθημα και να απελευθερώσει μνήμες, επιθυμίες, δεξιότητες και να ενεργοποιήσει την έκφραση, το λόγο και το σώμα αντιμετωπίζοντας αβίαστα και φυσικά τα αποτελέσματα της άνοιας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε δεκα τέσσερις Στέγες Γερόντων (μεταξύ των οποίων και ένα κέντρο Alzheimer) και ενός κέντρου ειδικών ατόμων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Τον Οκτώβριο του 2017 το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα χρηματοδότησε την επέκταση του προγράμματος σε επτά νέες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων για ένα χρόνο, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό αριθμό των επωφελούμενων ιδρυμάτων στα 21.

Παράλληλo όφελος του προγράμματος Μουσικοπαρέα είναι ότι παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση, έμμισθη απασχόληση και συνεχής υποστήριξη στους νέους, άνεργους ή υποαπασχολούμενους μουσικούς που επισκέπτονται τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Έργο


Κοινωνική Αποθήκη

Δημιουργήθηκε, χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά και διαχειρίστηκε από τη Ζωοδόχο Πηγή την περίοδο 2011-2014, σε ακίνητο του Ιδρύματος Μιμηκοπούλου στον Παράδεισο Αμαρουσίου, Κοινωνική Αποθήκη Μεταχειρισμένων Ειδών 2.000τ.μ.

Έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερες από 1.500 οικογένειες το χρόνο να προμηθεύονται δωρεάν, τακτικά, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, ιατρικό, βρεφικό και οικιακό εξοπλισμό, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια και φάρμακα. Δόθηκε μεγάλη σημασία στην αξιοποίηση των δωρεών σε είδος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την οργανωμένη προώθησή τους σε άτομα με διαπιστωμένες ανάγκες. Η αποθήκη παραδόθηκε στο Ίδρυμα το 2014 που συνεχίζει τη λειτουργία της.